Min filosofi gällande Coaching.


Coaching är ett element av 3 för att säkert lyckas fullständigt med resultat i framtiden. Coaching som ord är misshandlat och svårt att sätta fingret på när det dyker upp. Många tar in ordet, färgad av historier man känner till, när det gäller coach och coaching. Väldigt få knappt någon kan konkret och tydligt ge coaching dess betydelse och funktion kort och exakt. Vi har under snart 32 år studerat och konstaterat att coaching med allt universellt här på jorden ger transformation (en resa) till B från A med olika grader av uppnådda resultat både invändigt och utvändigt. Vad är nytt när det gäller coaching? Coaching är alltså ett av 3 element, innebär det att Coaching står för ⅓ av insatsen i tid, kraft och pengar? Om coaching inte finns då saknas ett element och hur ersätter man det? Med eller utan coaching hur kommer det att gå med resultaten? Coaching är en resultant av några avgörande delar som när det fungerar ger utdelning utöver det vanliga.

Vi konstaterar 2 olika stilar som speglar en grund i coaching och dess historia. Vi har upptäckt en ny stil som är kraftfullare, säkrare och mer hållbar att praktisera jämfört med tidigare stilar. Resultatens nya höjd får oss att rygga tillbaka och framförallt bor resultaten i att vara i lag med varandra (ensam är det kört för den nivån). Konsten att lyckas i lag tillsammans

Vi har under flera år praktiserat, studerat och reflekterat vad allt handlar om och vad som ligger bakom resultatets fantastiska höjd och funktion med ny form. Med det sagt kommer coaching som verktyg med ny stil att ge mänskligheten access till att åstadkomma nya resultat på helt ny nivå. Den som väljer skola sig i det nya kommer skaffa sig fördelar och verktyg för att vara framgångsrik utöver det vanliga. Vad är möjligt att åstadkomma med helt ny form och coaching i bakgrunden?

Företagens handlingskraft är hitintills i Sverige överlägsen all annan organisation när det kommer till coaching och resultat. Idrotten borde vara framskjutna i sammanhanget men vi ser och har sett att det praktiseras ett management och coaching som är på en jätte låg nivå jämfört med vilken potential som bor i den formen. Företagens små medel menar jag utgör grund för att ta fram åtgärder som är riktade att ge full verkan för att nå resultat. Sporten TROR sig fram att pengar är medel som direkt kopplas till att lyckas. Vi har några färska exempel där små medel verkligen gett en verkningsgrad som är helt obegriplig.

Avtal med villkor är avgörande för att coaching ska fungera och är roten i allt. Utan villkor inget allvar. Formen när den fungerar 100% är som en varmlufts pump. Du stoppar in eller satsar tid, kraft och pengar och ut kommer som lägst 3 ggr insatsen. Rent affärsmässigt är det aldrig någon fråga om det givit något eller om det varit värt insatsen. När vi nu ska praktisera ny stil kommer villkor att ge engagemang som visar att någon är angelägen och vill åstadkomma resultat med rejäl höjd. Vi liknar ny form den stil som ex backhopparna praktiserat senaste årtiondet V-stilen. Men hur var det i starten? Vem implementerade nya formen? Vem stod kvar så att framtidens backhoppare kunde hoppa längre med en ny form/stil? Hur lång tid tog det innan den ny stil accepterades av funktionärer och domare? Han blev utdömd av många då! Idag hoppar alla V-stilen

Det tidlösa i sammanhanget har sitt ursprung i vad som fungerar. Fungerar fungerar så länge det fungerar. Att bygga något är tidlöst i sak. Att skapa något är tidlöst. Att implementera ny form är däremot kopplat till en process. Där är tiden ej mätbar i sammanhanget. Coachingen hamnar på toppen av allt som ska fungera, och en checkpoint för att välja rätt. Att välja rätt är helt avgörande för processens framfart att nå målet som resultat. Coachingen har en avgörande betydelse för den höjd i resultat som är möjligt. Med eller utan coaching. Vad är skillnaden, att lyckas fullständigt eller delvis?

Nu kommer vi till dig som läst. Vad är du ute efter? Vad skulle du vilja sjösätta för projekt eller liknande om du var klar över att du kommer lyckas fullständigt? Är du ute efter att företaget ska vara vinstgivande på en helt ny nivå? Är du som ledare i någon form ute efter att bygga ett team som är oslagbart och fungerar till 100% Är klubben ute efter att ta mästerskap eller vinna serier för att lyfta till en så hög nivå som möjligt? Är du som individuell idrottare ute efter att lyckas fullständigt med din sport? Är du som anställd ute efter att lyckas med dina uppgifter som anställd? Är du ute efter att må bra och vara frisk? Är du ute efter att lyckas med relationerna du svarar för i ditt eget liv? Vad drömmer du om att lyckas med? Vad skulle det vara värt att anstränga sig för att lyckas med? Fångar vi ditt intresse för nästa steg att boka in ett möte eller träff?


Henrik Lundqvist

 Coach Filosofi 

 Coaching utövades redan för 2000 år sen. Dom största kända och fortfarande tillämpade filosoferna Aristoteles, Sokrates och Platon mer än välkända inom coachingens begynnelse. Men namnet coaching fanns inte på den tiden. Vad är det fungerande ordet som vi tappat bort genom årtusenden? Jag letar förfullt och kan bara konstatera att Coaching, så länge nya ordet inte är känt ligger närmast att praktisera.© 2018 Martin Fager. Skeppsbron 2, 111 30 Stockholm
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång