Henrik Lundqvist

Professionell coach.                                                              Bakgrund

Familj: Sambo med Britt-Inger 3 egna barn 4 bonusbarn. Kommer från ett äktenskap som varade i 23 år. Familj är utgångspunkt för mina val, både avstå från och engagera mig i.

Affärer: 12 år startade sälj med tidningsförsäljning på Söndagar. 16 år butiks säljare på Domus Sport. 17 år headhuntad till JC butik. 21 år butikschef/ägare klädbutik (Gul & Blå och Henrik & Sandra) under 19 år. Erfarenheter och kunskap där jag universellt lärt mig mycket inom många olika områden. Bygga varumärken, bygga strukturer med varumärket och utveckla och leda personal under ca 40 år. Framförallt varit med människor.Från 2001 till 2015 Coffey pro salesman. Anställning av Löfbergs Lila i olika roller som säljare, team ledare och chef. Positionerade varumärket, produkter och team. 2015 till 2019 i byggbranschen med Beijer-Bygg. Headhuntad för att bygga och bidra med kundorienterat ny tänk och förmedla värdet av fungerande, givande affärsrelationer. Uppdrag att skapa en säljorganisation utanför filialerna i södra Norrland som utgick från att tänka nytt.

Alla dessa 3 olika branscher har gemensamt, alltid ingått i ledning både på riksnivå och lokal nivå. Har bidragit med förnyelse i många avseenden. Resultat, lärande och upplevelser är obeskrivliga i ord. Mycket av denna bakgrund finns med i min nya profession Coaching. Transformering har präglat mig och min profession.


              På bilden är det jag och före mig ser ni Peter Fröjdfeldt , framgångsrik domareIdrott: 50 år lång resa inom idrott i olika sporter, roller och nivåer. Idrotten har starkt präglat min person och även mitt synsätt på samhället i stort. Allt från det lilla ideella till det professionella är en spännvidd och erfarenhet som jag är oerhört tacksam över att jag har i mitt bagage.

Startade en egen klubb som 11 åring. Ritade ett klubbmärke och satte upp ett lag i kvarteret för Basket. En vandring från Malmberget som 9 åring till Östersund och till Eskilstuna som 12 åring för att landa i Östersund som 15 åring. Fick en fantastisk fostran i dessa olika städer via klubbar, ledare och framförallt nivåer som präglat mig.

Som 16 åring kom genombrottet både i Ishockey och Fotboll. Fick chansen på näst högsta nivå välja sport. Valde först Fotboll Ope IF för att ångra mig 14 dagar sedan och Ishockeyn ÖIK fick bli satsningen. Vid 27 års ålder där jag i ÖIK spelat ca 265 A-lagsmatcher som bäst kvalat till elitserien, tackat nej till Norskt elitserielag där jag var tvungen att välja mellan familj och företag avslutade jag elitkarriären.

Återupptog Fotboll som 28 åring och spelade både gamla div 3,4 och 5 innan jag som 31 åring la skorna på hyllan. Jag hamnade i ett innebandylag (Föllinge IK) som 32 åring och lyckades vinna DM. Jag hade som aktiv ofta en ledande roll för lagen både på plan och utanför plan. Ingå i spelarråd, assisterande kapten eller pådrivare innan matcherna i omklädningsrum var en stor del av mig som person. Jag tog ofta hand om nyförvärv och såg till att deras sociala del fungerade. Löste även många spelares bekymmer via spelarråd.                                   Ett pris jag är väldigt stolt över i min ledarbakgrund


Jag misstänker att här läggs grunden för min inriktning när det gäller att vara ledare både i affärer och idrott. Jag har hunnit med att sitta i styrelser både på Fotboll och Ishockeyförbund. Jag har i många klubbar varit adjungerad i styrelser. När ÖFK startade 1996 ingick jag i marknads gruppen som i grunden styrde och byggde hela ÖFK på den tiden. Har alltid konstaterat att klubbar i länet saknar en tydlig inriktning både vad gäller utmaningar/mål men även vilken identitet som ska prägla klubben. Varit sportchef i Frösö IF fotboll under 2006 till 2012. Drivit ungdomslag och seniorlag. Erfarenhet från både  killar, tjejer unga som seniorer. 


Ishockeyn, ett första senior uppdrag (en match)  precis som 30 åring. Jag har drivit U 16 Elit och J 20 Elit, fick tillfälligt hoppa in i J 18 Elit coach i Karlskoga under 3 veckor. Fick fråga om att vara hockey gym ansvarig men sa nej tack! Brunflo Div 1 som ledare. Även tackat nej till vissa klubbar under min resa.

1988 när coaching kom in i min värld har den alltid varit ett verktyg för att genomföra uppdragen så framgångsrikt som möjligt. 1988 var tidigt att skola sig till professionell coach.

Coaching: Började som 25 åring vara nyfiken vad en ledare kunde betyda för teamet och att lyckas både med arbetslag och idrottslag. Har alltid kommit från att vara i lag. För mig är laget utgångspunkten för att lyckas både som förening och spelare. Startade min skolning 1988 i Åre och där min revisor rekommenderade mig att gå ett program. Programmet "att vara partner" gav mig en helt ny syn på relationer och konsten att vara i lag. Vi praktiserade och tog till oss allt som saknades för att lyckas både med familj och affärer, hade då en professionell Coach i bakgrunden. En resa som aldrig kommer ta slut så länge jag lever här på jorden. Att ständigt söka och utveckla Henrik för att nå min potential och bidra som lagspelare är mitt mission. Kunskap är inte tungt att bära.

Skandinaviskt coaching center Eduard Kaiser, kunnig, vis och krävande coach. Men som vi alla känner till från idrott så blir resultatens höjd oftast bäst när frågorna och det som ska hanteras nödvändigt och berikande när frågorna är jobbiga. Jag fortsatte till 1995 resultaten gav en oerhört stabil grund att stå på för att på egen hand köra på. Coachingens absoluta bästa del som jag värdesätter är samtalet. Samtalet är den enskilt mest avgörande delen i coaching. Med de sagt och ska ni ha en bra bakgrund vad gäller vem jag är och vad jag kommer ifrån. Vad jag behärskar, och vad vi kan åstadkomma som coach finns att läsa på andra sidor.

Utbildningar mm finns på LinkedIn  

https://www.linkedin.com/in/henrik-lundqvist-1b922615a/


© 2018 Martin Fager. Skeppsbron 2, 111 30 Stockholm
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång